Υλικά (4 μερίδες)
75 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
2-4 φρέσκα χτένια
75 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκι κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλάκια νερό
275 γρ. νουντλ αβγού
5-6-κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
50 γρ. πλατιά φασόλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοτριμμένα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
2-4 φρέσκα χτένια
75 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκι κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλάκια νερό
275 γρ. νουντλ αβγού
5-6-κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
50 γρ. πλατιά φασόλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοτριμμένα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε τα καλαμαράκια και χαράζουμε το εσωτερικό σε ζιγκ-ζαγκ. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα μουσκεύουμε σε βραστό νερό μέχρι να γίνουν σγουρά. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.2. Κόβουμε κάθε χτένι στα τέσσερα. Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια κατά μήκος αν είναι μεγάλες. Αναμιγνύουμε τα χτένια και τις γαρίδες με το ασπράδι και το κορνφλάουρ.
3. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και ξαναστραγγίζουμε τα νουντλ και να αναμιγνύουμε με μια κουταλιά λάδι.
4. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε προθερμασμένο γουόκ. Βάζουμε τα νουντλ και 1 κουταλιά σόγια σος και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 3-4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε αναδεύοντας τα φασολάκια και τα θαλασσινά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλάτι και τη ζάχαρη, το ρυζόκρασο, την υπόλοιπη σόγια σος και τα μισά κρεμμυδάκια.
6. Ρίχνουμε το μίγμα θαλασσινών πάνω στα νουντλ και από πάνω λίγο σησαμέλαιο. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.