Χτυπητό από φράουλες και παπάγια 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Χτυπητό από φράουλες και παπάγια
Διαλέγουμε μερικώς κίτρινες παπάγιες, ελαφρά μαλακές στην πίεση του δακτύλου μας. Η φλούδα πρέπει να είναι ομαλή, χωρίς μώλωπες και πολύ μαλακά σημεία. Μια σφιχτή, ανώριμη παπάγια μπορεί να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3-5 ημέρες, μέχρι η περισσότερη επιφάνειά της να γίνει κίτρινη ως κιτρινωπή προς πορτοκαλί κατά το χρώμα. Διατηρούμε μια ώριμη παπάγια μέσα σε χάρτινη ή πλαστική σακούλα στο ψυγείο για μέχρι 1 εβδομάδα.
 
 

Υλικά (2)

½ παπάγια ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη (3/4 φλιτζ.)
½ φλ. φρέσκες φράουλες
½ φλ. άπαχο γάλα
½ φλ. άπαχο κοινό γιαούρτι
1 κουταλιά μέλι
3 μεγάλα παγάκια
φέτες παπάγιας ή φράουλας (προαιρετικά)
φρέσκια μέντα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ δουλεύουμε τις φράουλες, την παπάγια, το γάλα το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα παγάκια ένα-ένα μέσα από το άνοιγμα του καλύμματος. Χύνουμε τελικά το μείγμα σε 2 ψηλά ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φέτες παπάγιας ή φράουλας και μέντα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες