Φετουτσίνια με γαρίδες Ινδονησίας
Aντί για γαρίδες μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί λευκό σφιχτό ψάρι ή ψαχνό κοτόπουλου χωρίς λίπος ή
πέτσα βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια και ρύζι αντί για ζυμαρικό. Τη συνταγή οφείλω στον
Καθηγητή Geoffrey S. Holister, τότε Γεν. Διευθυντής Εκπαίδευσης και Τεχνολογικής Έρευνας της UNESCO.
πέτσα βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια και ρύζι αντί για ζυμαρικό. Τη συνταγή οφείλω στον
Καθηγητή Geoffrey S. Holister, τότε Γεν. Διευθυντής Εκπαίδευσης και Τεχνολογικής Έρευνας της UNESCO.
Υλικά (6-8 μερίδες)
750 γρ. φετουτσίνια,, πένες ή ταλιατέλες
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βάζο γλυκές κόκκινες πιπεριές ψητές, ξεπλυμένες και κομμένες
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινο (προαιρ.)
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
3. Ρίχνουμε διαδοχικά την ντομάτα, τις πιπεριές, τις γαρίδες, τη σόγια σος, το ξύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να γίνουν οι γαρίδες.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε ζεσταίνοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
|