Τρουφάκια του Ανδρέα
Μια και έδωσα τα τρουφάκια της μικρής Χριστίνας, δίνω και τη δική μου συνταγή για τρουφάκια που είναι επαγγελματική. Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμεύσει και για κοκ.
Υλικά
18 αυγά
366 γρ. ζάχαρη
533 γρ. αλεύρι
Τρούφα
Ινδοκάρυδο
Πραλίνα φουντουκιού nutella
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο(λιωμένη και κρύα)
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. νερό
20 γρ. γλυκόζη
5 κ.σ. κονιάκ
366 γρ. ζάχαρη
533 γρ. αλεύρι
Τρούφα
Ινδοκάρυδο
Πραλίνα φουντουκιού nutella
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο(λιωμένη και κρύα)
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. νερό
20 γρ. γλυκόζη
5 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε ασπράδι από κρόκο. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα κροκάδια με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε στην κρέμα τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά να μη χάσει τον όγκο της. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Προσέχουμε να μη ξεφουσκώσουμε τη μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ενσωματώνουμε με προσοχή. Γεμίζουμε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβουμε μικρούς δίσκους σε ταψιά με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18' περίπου μέχρι να χρυσίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κάνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 2'. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το κονιάκ.
Βουτάμε για 2΄-3΄ στο σιρόπι τους δίσκους που ψήσαμε και αμέσως τους βγάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν. Γεμίζουμε τους μισούς με νουτέλα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και με τα υπόλοιπα καπακώνουμε. Τα βουτάμε όπως είναι γεμισμένα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα τα βουτάμε στην τρούφα ή στο ινδοκάρυδο, να κολλήσει παντού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα για να τα βάλουμε σε καψούλια ή να τα φάμε κι έτσι.