Τηγανητό τυρί camembert με σος από ακτινίδια και ανανά
Το τηγανητό camembert πηγαίνει καλά και με κόκκινο σταφύλι αντί για την παραπάνω σως.
Υλικά (2-4 μερίδες)
250 γρ τυρί καμαμπέρ (1 πακέτο)
1 μέτριο αυγό κτυπητό
50 γρ φρέσκα τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιάς
250 γρ κομμάτια ανανά με το χυμό τους από κονσέρβα
χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλιά ανοιχτή σκούρα ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά κορνφλάουρ
2 κουταλιές νερό
2 ακτινίδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ξετυλίγουμε τα κομμάτια του τυριού και τα καλύπτουμε με το κτυπητό αυγό και τη φρυγανιά. Τα παγώνουμε, ενώ ετοιμάζουμε τη σως.2. Ζεσταίνουμε τα κομμάτια του ανανά και το χυμό τους σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
3. Αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με το νερό ανακατεύοντας. Το βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ακτινίδια και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Τηγανίζουμε το τυρί, μέχρι το πανάρισμα να γίνει τραγανό και να ροδίσει και το σερβίρουμε αμέσως με καυτή τη σως.