Υλικά (6-8 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες ή σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
750 γρ. φιλέτο από βακαλάο*, φρέσκο ή παστό (που ξαλμυρίζεται από την προηγουμένη).
1 λεμόνι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κορνφλάουρ
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Αλάτι κατά τη γεύση
* ή από οποιοδήποτε σκληρό, λευκό ψάρι ή ακόμη και με γαρίδες με κατάλληλη προσαρμογή της συνταγής.
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
750 γρ. φιλέτο από βακαλάο*, φρέσκο ή παστό (που ξαλμυρίζεται από την προηγουμένη).
1 λεμόνι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κορνφλάουρ
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Αλάτι κατά τη γεύση
* ή από οποιοδήποτε σκληρό, λευκό ψάρι ή ακόμη και με γαρίδες με κατάλληλη προσαρμογή της συνταγής.
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό μαζί με 2-3 σκελίδες σκόρδο και το στραγγίζουμε.2. Στο μεταξύ, βράζουμε το ψάρι με λίγο νερό για 5-10 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τυχόν πέτσες και κόκαλα.
3. Περνάμε τον ζωμό, που έχουμε διατηρήσει στην κατσαρόλα, από ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι, για να φύγουν τυχόν κατάλοιπα από πέτσες και κόκαλα και τον επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
4. Επαναφέρουμε επίσης το ψάρι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Το ψάρι πρέπει τώρα να τρίβεται με το άγγιγμα του πιρουνιού.
5. Τρίβουμε το ψάρι με το πιρούνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
6. Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στη σάλτσα που γίνεται παχύρρευστη. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση (προσοχή, αν χρησιμοποιούμε παστό βακαλάο, είναι ήδη αλμυρός.)
7. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.