Υλικά (6 μερίδες)
750 γρ σπαγγέτι
1 κιλό τομάτες όχι τελείως ώριμες, κομμένες
250 γρ φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια (ή λιγότερα) κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
10-12 φρέσκα φύλλα ρίγανης κομμένα ή 1/4 κουταλάκι ξηρά
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 φλιτζ παρθένο ελαιόλαδο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό. Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος τις τομάτες, τη μοτσαρέλα, τα κρεμμύδια, τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και ανακατεύουμε απαλά.2. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε γρήγορα με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό, μόλις γίνει, και βάζουμε τα ζεστά σπαγγέτι στο μπολ. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν, αφαιρούμε το σκόρδο, αν θέλουμε, και σερβίρουμε. Περνάμε το τριμμένο τυρί στο τραπέζι.
|