Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ σπαγγέτι
500 γρ λευκό σφικτό ψάρι (ξιφίας, σφυρίδα, γαλέος κλπ.) κομμένο σε μπουκιές
250 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά καθαρισμένη και ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 κουταλάκι κουρκούμη
120 γρ μπιζέλι φρέσκο ή αποψυγμένο
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
5 κουταλιές χόϊζιν σος
2/3 φλιτζ νερό
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
φρέσκα κλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το μπιζέλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψάρι, το χυμό λεμονιού, τη χόϊζιν σος και το νερό. Τα σιγοβράζουμε ξεσκέπαστα για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
5. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το βρασμένο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τα κλαράκια του άνηθου.