Υλικά (4 μερίδες)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
αλάτι
250 γρ σπαγγέτι
250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
750 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 λίτρου κρέμα κτυπημένη
100 γρ creme freche
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 ματσάκια βασιλικό
2 ματσάκια πράσα
4 κρόκοι αυγού
2 κουταλιές λάδι
αλάτι
250 γρ σπαγγέτι
250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
750 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 λίτρου κρέμα κτυπημένη
100 γρ creme freche
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 ματσάκια βασιλικό
2 ματσάκια πράσα
4 κρόκοι αυγού
Εκτέλεση
1. Τηγανίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε μέχρι να φύγει το νερό.2. Χωριστά αναμιγνύουμε την κρέμα, την creme freche, το τυρί, τα χορταρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, όπου τα τηγανίζουμε ελαφρά για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό βάζοντας στο νερό το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και αλάτι και το σουρώνουμε.
4. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε πιάτα, ρίχνουμε τη σάλτσα και από 1 κρόκο και ανακατεύουμε.