Υλικά (4-6 μερίδες)
Για τα σουτζουκάκια:
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια
-Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια
-Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το σκόρδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δύο τρεις βράσεις
|