Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό σαλιγκάρια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κονσέρβα τοματάκι
1/3 ματσάκι μάραθο
αλάτι
δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κονσέρβα τοματάκι
1/3 ματσάκι μάραθο
αλάτι
δεντρολίβανο
Εκτέλεση
-Στρώνετε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε εκεί τα σαλιγκάρια-Κάθε μέρα αλλάζετε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκετε καθαρό
-Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα
-Πλένετε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό για αρκετές ώρες
-Τα βγάζετε τα πλένετε ξανά και καθαρίζετε το κέλυφος καλά
-Στρώνετε τον πάτο ενός τηγανιού με αλάτι, το ζεσταίνετε και τοποθετείτε τα σαλιγκάρια με το κέλυφος προς τα κάτω και αφήνετε να ψηθούν
-Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε για 5-10 λεπτά
-Προσθέτετε το ξύδι, το δεντρολίβανο και σκεπάζετε
-Ψήνετε για 10-15 λεπτά και σερβίρετε.
|