Υλικά (6)
6 μεγάλες πατάτες (περίπου 1.5 κιλό) για φούρνο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
8 επίπεδες αντσούγες ξεπλυμένες, στεγνωμένες και ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. πλήρης κρέμα
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα τσάιβς ή το πράσινο από φρέσκα κρεμμυδά¬κια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
8 επίπεδες αντσούγες ξεπλυμένες, στεγνωμένες και ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. πλήρης κρέμα
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα τσάιβς ή το πράσινο από φρέσκα κρεμμυδά¬κια
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ.2. Ατμίζουμε τις πατάτες σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν πολύ, για 15-20 λεπτά.
3. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 4 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε ενώ μαγειρεύονται, μέχρι να διαλυθούν, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα, την κρέμα, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και ζεσταίνουμε το μίγμα, χωρίς όμως να βράσει.
4. Περνάμε τις πατάτες από μια μηχανή πουρέ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τσάιβς και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.