Υλικά (6 μερίδες)
2 κιλά διάφορα πετρόψαρα (στείρες, ροφό, χάνους , μπουκανάρες, πετραχυλούδες, σκορπίδια)
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
μια κοφτή κουταλιά αλάτι
ξινό ή λεμόνι
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
μια κοφτή κουταλιά αλάτι
ξινό ή λεμόνι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια καλά τα ψάρια.2. Για να ψηθούν όλα μαζί τα βάζετε ανακατεμένα: Μια στρώση πατάτες, μια στρώση ψάρια κι έπειτα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τέλος από πάνω τις ντομάτες.
3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τόσο νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα ψάρια.
4. Ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου και πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
5. Τέλος, προσθέτετε το ξινό, σκεπάζετε την κατσαρόλα, για να πάρει μια βράση και κατεβάζετε μετά από 10 λεπτά.
|