Υλικά (4-6 μερίδες)
3 φλιτζ. φετουτσίνια με σπανάκι βρασμένα
1/2 φλιτζ γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. κρέας καβουριού
1/2 φλιτζ. ουρές καραβίδας μαγειρεμένες
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
120 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1/3 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
120 γρ βούτυρο σε ξύσματα
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
Αλάτι και κοπανισμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. κρέας καβουριού
1/2 φλιτζ. ουρές καραβίδας μαγειρεμένες
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
120 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1/3 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
120 γρ βούτυρο σε ξύσματα
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
Αλάτι και κοπανισμένο πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα των 2 λίτρων λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και το λουκάνικο.2. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καβούρι και την καραβίδα. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύοντας συνεχώς, μειώνουμε τη σάλτσα μέχρι η κρέμα να γίνει παχύρρευστη και έχει υφή σάλτσας, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την πιπεριά και το ξυσμένο βούτυρο, 2-3 κομμάτια τη φορά, κινώντας σταθερά την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι, επειδή το βούτυρο θα διασπασθεί και θα χωριστεί αν δημιουργηθούν καυτά σημεία στην κατσαρόλα.
4. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε βούτυρο μέχρι να τελειώσει όλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αναμιγνύουμε προσεκτικά με τα βρασμένα φετουτσίνια και σερβίρουμε. Μπορεί να παγώσει και να σερβιριστεί σαν κρύα σαλάτα ζυμαρικού.