Υλικά
2 κομμάτια μπακαλιάρος παστός
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια τομάτα πελτέ
αλάτι και ζάχαρη
1 πιάτο σκορδαλιά
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια τομάτα πελτέ
αλάτι και ζάχαρη
1 πιάτο σκορδαλιά
Εκτέλεση
-Βάζετε από βραδύς τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει φροντίζοντας όσο μπορείτε να αλλάζετε το νερό-Την άλλη μέρα του βγάζετε την πέτσα και τον κόβετε σε μερίδες
-Στραγγίζετε τον μπακαλιάρο από τα νερά
-Τηγανίζετε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές
-Αραιώνετε την σκορδαλιά με λίγο ξύδι
-Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό
-Προσθέτετε την ζάχαρη και το αλάτι
-Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά
-Προσθέτετε σιγά σιγά την σκορδαλιά να φτιάξετε μια κρέμα
-Βάζετε σε ένα ταψί τον μπακαλιάρο, τον περιχύνετε με την σάλτσα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά.
|