Κριθαράκι «ημερα της Βαστίλης 2 ψήφοι

Κριθαράκι «ημερα της Βαστίλης
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ. κριθαράκι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
1/4 κουταλάκι αλάτι
45 γρ. γινωμένο ξηρό τυρί κατσικίσιο ή παρμεζάνα κομμένο σε 3 κομμάτια
1 φλιτζάνι μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
60 γρ. φρέσκο τυρί κατσικίσιο κομματιασμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το βασιλικό και το θυμάρι στο μπλέντερ. Ενώ δουλεύει, ρίχνουμε το ξηρό κατσικίσιο τυρί και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι όλα τα συστατικά να ψιλοκοπούν. Προσθέτουμε λάδι και αλάτι και αναμιγνύουμε καλά.
3. Αναμιγνύουμε με το δροσερό ζυμαρικό και με τις ντομάτες. Ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο τυρί και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες