Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα
Μια γευστική καλοκαιρινή συνοδεία για τα ψητά, τρώγεται όλες τις ώρες και σαν κυρίως γεύμα. Διατηρείται στο ψυγείο για πέντε μέρες και δεν έχει πολλές θερμίδες παρά μονό πολλές θρεπτικές ουσίες.
Υλικά (6)
2 ντομάτες
1 αγγουράκι
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 ελιές
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
200 γρ. τυρί φέτα
μισό πακέτο ζυμαρικά βίδες η πένες
1 κύβο κνορ για ζυμαρικά ή λαχανικών
1 αγγουράκι
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 ελιές
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
200 γρ. τυρί φέτα
μισό πακέτο ζυμαρικά βίδες η πένες
1 κύβο κνορ για ζυμαρικά ή λαχανικών
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον κύβο σε βραστό νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λένε οι οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τις σκελίδες σκόρδου, αφού τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη από την ψιλή μεριά, και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν μια ρευστή σάλτσα. Κόβουμε τα λαχανικά σε καβάκια και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το τυρί φέτα με τα χέρια ή το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε από πάνω. Τέλος προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ζαμπόν σε κύβους.