Υλικά (2 μερίδες)
2,5 κουταλιές βούτυρο
2,5 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια κάρι σκόνη
1,5 κουταλιά κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 μήλο με τη φλούδα κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι σταφίδες λευκές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρέας κοτόπουλου ή αρνιού, ψητού ή βραστού ή γαρίδες
2,5 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια κάρι σκόνη
1,5 κουταλιά κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 μήλο με τη φλούδα κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι σταφίδες λευκές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρέας κοτόπουλου ή αρνιού, ψητού ή βραστού ή γαρίδες
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το κάρι και το κρεμμύδι.2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας αργά το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχών μέχρι να βράσει το μίγμα.
3. Προσθέτουμε το μήλο, τις άσπρες σταφίδες και το κρέας και ζεσταίνουμε καλά τη σάλτσα.
4. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.