Ζυμωτό ψωμί στην φόρμα του κέικ
Αφράτο, ζυμωτό ψωμί στη φόρμα του κέικ. Είναι εύκολο σπιτικό ψωμί , πολύ μαλακό, νόστιμο, αφράτο, που τρώγεται γρήγορα. Όλοι στο σπίτι θα σας το ζητάνε να το φτιάχνετε συνέχεια. Θα τρώνε και δεν θα το χορταίνουν. Το ψήνω στη φόρμα του κέικ για να πάρει το στρογγυλό σχέδιο και γιατί φουσκώνει τόσο όσο είναι το ύψος της φόρμας.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι ( σκληρό)
1/2 ποτήρι νερό ζεστό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι νερό ζεστό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λάδι ώστε να γίνει μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την ζύμη την τοποθετούμε στην φόρμα του κέικ, αφού την έχουμε λαδώσει καλά. Με το μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς °C, για περίπου 1 ώρα. ΜΥΣΤΙΚΟ: Όταν βάλουμε το ψωμί στον φούρνο περιμένουμε να κοκκινίσει από πάνω, τότε το βγάζουμε από τον φούρνο και το αλείφουμε με ένα πινέλο με μίγμα νερού και λαδιού που έχουμε σε ένα μπολάκι. Αυτό το μίγμα κάνει το ψωμί να είναι ξεροψημένο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο τόσο ώστε να πάρει το ψωμί ένα χρυσαφί χρώμα. Καλή όρεξη.
|