Γρήγορο μιλφέιγ
Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας μιλφέιγ. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Εύχομαι σε όλους καλή όρεξη!
Υλικά (8-10 μερίδες)
Για ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο χρειαζόμαστε:
2 κουτιά φυτικής συνταγής (γκαρνί)
2 κρέμες στιγμής (γιώτη) με γεύση βανίλια
1 μεγάλο γάλα με όλα τα λιπαρά (νουνού family)
2 κουτιά μπισκότα mille-follie (πρόκειται για ιταλικά μπισκότα αυτά που είναι με ζάχαρη από πάνω)
αχνή ζάχαρη
2 κουτιά φυτικής συνταγής (γκαρνί)
2 κρέμες στιγμής (γιώτη) με γεύση βανίλια
1 μεγάλο γάλα με όλα τα λιπαρά (νουνού family)
2 κουτιά μπισκότα mille-follie (πρόκειται για ιταλικά μπισκότα αυτά που είναι με ζάχαρη από πάνω)
αχνή ζάχαρη
Εκτέλεση
Στο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση με τα mille-follie, σε παράλληλη γραμμή προς τις μικρές πλευρές, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι οριζόντια σε 2 κομμάτια το καθένα.Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τις κρέμες φυτικής συνταγής (όπως γραφεί πάνω στο κουτί τους).
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τις κρέμες στιγμής (όπως ακριβώς γραφεί πάνω στο κουτί τους).
Ανακατευτούμε απαλά με μια κουτάλα (όχι στο μίξερ) τα δυο ανωτέρω μείγματα.
Από το μείγμα που θα προκύψει στρώνουμε το μισό στα mille-follie. Κάνουμε άλλη μια στρώση με mille-follie και κρέμα και τελειώνουμε τρίβοντας με τα χεριά τα υπόλοιπα mille-follie και ρίχνοντας τα από πάνω. Ραντίζουμε με μπόλικη αχνή ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.