Υλικά (8 μερίδες)
500 γρ ζυμαρικό βίδες
2 φλιτζ κρέμα χτυπημένη
1 κουταλιά βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
250 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κουταλιές ελαιόλαδο μοιρασμένο
250 γρ κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1,25 κουταλάκι αλάτι μοιρασμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι
500 γρ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1/4 κουταλάκι ξηρός
1 κουταλιά μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1/4 κουταλάκι ξηρή
1/2 κουταλιά μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1/4 κουταλάκι ξηρή
1 κουταλιά δεντρολίβανο φρέσκος λιωμένος ή 1/4 κουταλάκι ξηρός
1/2 κουταλιά φασκόμηλο τριμμένο ή 1/8 κουταλάκι ξηρό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει.2. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με το μίγμα τυριού, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
3. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κουταλιές λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε από 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα και τη διατηρούμε ζεστή. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε το σολομό με τα μυρωδικά και με το υπόλοιπο αλάτι, μέχρι οι χυμοί να καθαρίσουν.
4. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω το σολομό καιν την κολοκύθα. Σερβίρουμε αμέσως.
|