Ασιατική σαλάτα με τζίντζερ κοτόπουλο και μπρόκολο
Αν από την προηγούμενη μέρα σας έχει μείνει κοτόπουλο ή ακόμη και γαλοπούλα, παραλείψτε τα πρώτα βήματα και προσθέστε το στο τέλος απλώς για να ζεσταθεί.
Υλικά
2 κ. σ. σησαμέλαιο
750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του καφέ άσπρο κρασί
1/2 ποτηράκι του καφέ νερό
1 κ. σ. μηλόξιδο
2 κ. σ. μέλι
450 γρ. ανθό μπρόκολου
2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες
1/4 κούπας σόγια σος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καβουρδισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του καφέ άσπρο κρασί
1/2 ποτηράκι του καφέ νερό
1 κ. σ. μηλόξιδο
2 κ. σ. μέλι
450 γρ. ανθό μπρόκολου
2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες
1/4 κούπας σόγια σος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καβουρδισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ βάλτε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κοτόπουλο.Μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα, για περίπου 8-10΄.
Στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι, σοτάρετε το 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο, σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα και σβήστε με το κρασί.
Μόλις το κρασί εξατμιστεί, ρίξτε το νερό, το ξίδι, το μέλι, το μπρόκολο, το φρέσκο τζίντζερ και τη σόγια και μαγειρέψτε για περίπου 8-10".
Μόλις πήξει η σάλτσα και μαλακώσει το μπρόκολο, η σαλάτα είναι έτοιμη.
Τρώγετε και ζεστή και κρύα.