Αρνάκι τας κεμπάπ 4 ψήφοι

Από ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Μ
Αρνάκι τας κεμπάπ
Νόστιμη αλλά κάπως βαριά συνταγή που αξίζει όμως τον κόπο για μια γιορτινή μέρα.
 
 

Υλικά

1 κιλό και 300 γρ. κρέας
1 ποτήρι κρασί
1 κ. σ. αλεύρι
ντομάτες ή πελτέ
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλλα
βούτυρο ή λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι για κάθε μερίδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το ροδίζουμε στο λάδι ή στο βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και όταν ροδίσει ρίχνουμε το κρασί, τις ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, δάφνη, νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ανάλογο νερό, τη βάζουμε στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι. Όταν βράσει το στραγγίζουμε και το ζεματίζουμε με καυτό βούτυρο. Σε κάθε πιάτο βάζουμε ρύζι και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του. Εάν θέλουμε το ρύζι μας να έχει ωραία εμφάνιση το βάζουμε σε φορμάκια ή φλιτζάνι πριν το βάλουμε στο πιάτο.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες