Υλικά
Για τα μπισκότα
1-1 / 4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο κρόκο αυγού
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
2-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο
2-1 / 4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
1-1 / 4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο κρόκο αυγού
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
2-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο
2-1 / 4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μίξερ με γδάρτη τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, το αλάτι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν όλα καλά. Το μείγμα θα φαίνεται αρχικά ξηρό και θα σπάει, αλλά μετά από λίγη ώρα θα γίνει μια ωραία ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και σχηματίζουμε μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση και σχηματίζουμε 2 δίσκους. Στη συνέχεια τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και ψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες ή για μια νύχτα.Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την αφήνουμε να μαλακώσει στον πάγκο για 20-30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να είναι αρκετά μαλακή και εύκαμπτη. Πασπαλίζουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Πατάμε ελαφρά το επάνω μέρος της ζύμης, ρίχνουμε αλεύρι και πλάθουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε λεία ζύμη πάχους ενός δαχτύλου. Χρησιμοποιούμε χριστουγεννιάτικα κουπ πατ για να κόψουμε τα σχήματα. Χρησιμοποιούμε μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να σηκώσουμε τα μπισκότα από τον πάγκο και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσα για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε για 10 έως 14 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος των μπισκότων. Τα μίνι μπισκότα μπορεί να γίνουν σε μόλις 8 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το γάλα. Εάν το γλάσο είναι υδαρές προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη. Εάν είναι πάρα πολύ πηχτό, ρίχνουμε επιπλέον 1/2 κουταλάκι του γλυκού γάλα και προσθέτουμε όσο χρειαστεί.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, βάζουμε λίγο από το γλάσο στο κέντρο των μπισκότων και με ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι, μια οδοντογλυφίδα ή το δάχτυλό μας το ισιώνουμε πάνω στα μπισκότα.