Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκό κρασί και κρεμμύδια 3 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκό κρασί και κρεμμύδια
 
 

Υλικά (4)

3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζ. γλυκό κόκκινο κρασί
2 γλυκά κρεμμύδια, μέτρια προς μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Από 1/4 κουταλάκι τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη (προαιρετικά)
2 κουταλάκια κρέμα μπαλσάμικο (προαιρετικά)
½ κουταλάκι τσίλι σος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C. Σκεπάζουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Νοστιμίζουμε τις μπριζόλες με αλατοπίπερο. Σκουραίνουμε τις μπριζόλες στο καυτό λάδι κι από τις δυο πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί που ετοιμάσαμε και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μη ροδίζουν πια στο κέντρο, περίπου για 20 λεπτά.
3. Ενώ οι μπριζόλες ψήνονται, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι μόλις να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χύνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει, ξύνοντας με ένα ξύλινο κουτάλι τα μαυρισμένα κομμάτια χοιρινού που έχουν κολλήσει, μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό του αρχικού του όγκου, και μετά πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τη σκούρα ζάχαρη, την κρέμα μπαλσάμικο και τη τσίλι σος, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη και σβήνουμε τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε τις μπριζόλες καυτές με κουταλιές σάλτσας από πάνω.
4 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες