Βάζουμε από βραδύς το γάλα σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι (κοφτό σιτάρι) και το αλάτι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα να κρυώσει και την επόμενη μέρα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το απλώνουμε σε ένα σεντόνι στον ήλιο αφού το σκεπάσουμε με ένα τούλι. Όταν δούμε ότι ξεράθηκε, το τρίβουμε με το χέρι και το αφήνουμε κι άλλο στον ήλιο ή σε ένα καλά αεριζόμενο και φωτεινό δωμάτιο να ξεραθεί καλά. Το αποθηκεύουμε σε σακούλες τροφίμων σε ξηρό και δροσερό μέρος για έναν περίπου χρόνο.