Υλικά
1 κιλό πατάτες ή γλυκοπατάτες
6 κ. σ. λεμόνι ή ξύδι
2 κ .σ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
αλάτι χοντρό
6 κ. σ. λεμόνι ή ξύδι
2 κ .σ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες σαν τσιγαρόχαρτα, με μηχανή κοπής αλλαντικών ή με τη φαρδιά πλευρά ενός τρίφτη. Βάζουμε σε πολύ βαθύ μπολ με νερό τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το λεμόνι και το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον. Τηγανίζουμε σε καφτό λάδι για 5-8 λεπτά.
|