Τηγανητά μακαρόνια μπαμι γκορενγκ Ινδονησίας 5 ψήφοι

Τηγανητά μακαρόνια μπαμι γκορενγκ Ινδονησίας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


320 γρ. κινέζικα νουντλ (mie)
320 γρ. χοιρινός κιμάς
200 γρ. λουκάνικα
60 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
60 γρ. χοιρομέρι (ζαμπόν)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. φασουλοβλάσταρα σόγιας
120 γρ. Snow peas
120 γρ. αντίδι
1 μάτσο σέλερι
φρέσκα τσάιβς
λάδι
1 κουταλάκι τζίντζερ αλεσμένο
αλάτι
3/4 κουταλάκια πιπέρι λευκό
1 κουταλιά Sambal Oelek ή Sambal manis(Από ασιατικό παντοπωλείο)
1 λεμόνι (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Φτιάχνουμε μπαλάκια με τον κιμά και τα τηγανίζουμε μαζί με τα λουκάνικα σε γουόκ ή φαρδύ τηγάνι. Μετά προσθέτουμε τα νουντλ και τηγανίζουμε-αναδεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τη σόγια σος, τις γαρίδες, το ζαμπόν και τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά.
3. Σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτοντας Sambal Oelek ή Sambal Manis (σκούρα καυτερή σάλτσα) κατά τη γεύση.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες