Υλικά (4 μερίδες)
320 γρ. κινέζικα νουντλ (mie)
320 γρ. χοιρινός κιμάς
200 γρ. λουκάνικα
60 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
60 γρ. χοιρομέρι (ζαμπόν)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. φασουλοβλάσταρα σόγιας
120 γρ. Snow peas
120 γρ. αντίδι
1 μάτσο σέλερι
φρέσκα τσάιβς
λάδι
1 κουταλάκι τζίντζερ αλεσμένο
αλάτι
3/4 κουταλάκια πιπέρι λευκό
1 κουταλιά Sambal Oelek ή Sambal manis(Από ασιατικό παντοπωλείο)
1 λεμόνι (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Φτιάχνουμε μπαλάκια με τον κιμά και τα τηγανίζουμε μαζί με τα λουκάνικα σε γουόκ ή φαρδύ τηγάνι. Μετά προσθέτουμε τα νουντλ και τηγανίζουμε-αναδεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τη σόγια σος, τις γαρίδες, το ζαμπόν και τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά.
3. Σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτοντας Sambal Oelek ή Sambal Manis (σκούρα καυτερή σάλτσα) κατά τη γεύση.