Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένo τυρί τσένταρ
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένo τυρί τσένταρ
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190οC.Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Πασπαλίζουμε το αλάτι σε όλες τις φέτες και αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα κουζίνας και στραγγίζουμε καλά ώστε να αφαιρέσουμε όλη την υγρασία.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι τυρί.
Σε μια ταρτιέρα τοποθετούμε τις μισές φέτες κολοκύθι και πασπαλίζουμε το 1/2 φλιτζάνι τυρί πάνω από αυτά.
Τοποθετήστε ένα δεύτερο στρώμα κολοκυθιών και ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος από πάνω.
Τελειώνουμε την τάρτα με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar.
Ψήνουμε την τάρτα με κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά.