Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ή ρύζι
1 κιλό στήθος κοτόπουλο , χωρίς πέτσα κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 αυγά
αλάτι
φρέσκο μαϊντανός για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ή ρύζι
1 κιλό στήθος κοτόπουλο , χωρίς πέτσα κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 αυγά
αλάτι
φρέσκο μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια - υψηλή θερμοκρασία μέχρι να είναι μαλακό και διάφανο ,περίπου 4-5 λεπτά. Ενώ τα κρεμμύδια μαγειρεύονται , σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσει το κριθαράκι ή ρύζι .2. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα , προσθέτουμε το ζωμό και το νερό και τα αφήνουμε ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα να σιγοβράσει . Όταν το κριθαράκι ή το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο το προσθέτουμε στο ζωμό κοτόπουλου . Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα . Αφήνουμε να βράσει 5-8 λεπτά , και αλατίζουμε.
3. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ . Χτυπώντας ελαφρά συνεχώς , προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με το ένα χέρι , χτυπάμε ελαφρά το μίγμα των αυγών – λεμονιού έντονα . Με το άλλο , σιγά-σιγά ρίχνουμε με μια κουτάλα ζεστό ζωμό . Κάνουμε αυτό τουλάχιστον δύο φορές ,αναλόγως πόσο χρειάζεται για να αποκτήσουν τα αυγά αρκετά καλή θερμοκρασία..
4. Σβήνουμε το μάτι της σούπας . Χτυπάμε τη σούπα με το ένα χέρι , ενώ περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα αυγολέμονο με το άλλο . Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό .