Σπανακόπιτα της πεθεράς 5 ψήφοι

Από ΒΑΣΩ Κ.
Σπανακόπιτα της πεθεράς
Την πίτα αυτή μας την έφτιαχνε η πεθερά μου και δεν έμενε ούτε ψίχουλο. Τη διαφορά την κάνει ο τραχανάς.
 
 

Υλικά

Υλικά:
1/2 παζί ψιλοκομμένο
4 πράσα ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
600 γρ. φέτα
1 κούπα και λίγο ακόμη τραχανά [ότι έχετε-καλύτερος είναι ο γλυκός.
λίγο αλάτι, πιπέρι.
1 κούπα λάδι.
φύλλο κρούστας ή σπιτικό

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Αφού στραγγίσουν τα βάζουμε σε τρυπητό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας να μαραθούν τα χόρτα. Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τον άνηθο, τη φέτα χοντροκομμένη το λάδι, τον τραχανά, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος στρώνουμε τα φύλλα στο λαδωμένο ταψί. 4 φύλλα από κάτω βάζουμε χόρτα, φύλλο. χόρτα, φύλλο χόρτα και στο τέλος άλλα 4 φύλλα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες