Σπαγγέτι με σκόρδο ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι (aglio, olio e peperoncini) 1 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σπαγγέτι με σκόρδο ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι (aglio, olio e peperoncini)
Θεωρούμενη σαν κλασικό πιάτο, η συνταγή αυτή είναι μια από τις ταχύτερες και ευκολότερες στην παρασκευή τους και σίγουρη επιτυχία.
Για λιγότερο πικάντικη σάλτσα, βγάζουμε την πιπερίτσα από το λάδι, πριν προσθέσουμε το σκόρδο. Για λιγότερη γεύση σκόρδου, αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει το λάδι και το αφαιρούμε πριν ζεστάνουμε το λάδι με το τσίλι.
 
 

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
αλάτι
1 πιπερίτσα τσίλι λιωμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε την πιπερίτσα και το σκόρδο σε λίγες κουταλιές ελαιόλαδο.
3. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές