Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. κριθαράκι, μακαρονάκι κοφτό ή άλλο μικρού μεγέθους ζυμαρικό
5 φλιτζ. νερό
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο μισομαγειρεμένο στον ατμό
120 γρ. κόκκινη πιπεριά ψητή σε βαζάκι με άλμη
1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. άπαχο γάλα
120 γρ. άπαχο τυρί Τσένταρ τριμμένο
180 γρ. λευκό φιλέτο τόνου από κονσέρβα με νερό στραγγισμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος,
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τους κύβους ζωμού, το πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού. Προσθέτουμε το ζυμαρικό βαθμιαία, ώστε να μη διακοπεί το βράσιμο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.2. Στο μεταξύ κόβουμε την πιπεριά σε κομμάτια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας την πιπεριά, το σπανάκι και το γάλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη ή ώσπου το ζυμαρικό και τα φασολάκια να γίνουν τρυφερά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί, τον τόνο και τον μαϊντανό, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.