Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κομμάτια σέλινο
400 γρ. μπρόκολο
½ ματσάκι φρέσκια μέντα
ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
τυρί ρικότα
2 κομμάτια σέλινο
400 γρ. μπρόκολο
½ ματσάκι φρέσκια μέντα
ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
τυρί ρικότα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το μπρόκολο.Ψιλοκόβουμε τα περισσότερα φύλλα μέντας και σώζουμε μερικά φύλλα για γαρνίρισμα.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και το σέλινο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και τον ζωμό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και χτυπάμε στο μίξερ μια χούφτα μέντα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας τη ρικότα και τα φύλλα μέντας.