Υλικά (4)
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλάκια αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλ. ζωμός ψαριού ή νερό ή ζωμός από κύβο
6 κουταλάκια χυμός λεμονιού
60 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά ξηροί κόκκινοι πιπερόσποροι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μερίδες των 120-150 γρ.
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλάκια αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλ. ζωμός ψαριού ή νερό ή ζωμός από κύβο
6 κουταλάκια χυμός λεμονιού
60 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά ξηροί κόκκινοι πιπερόσποροι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μερίδες των 120-150 γρ.
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε το αλεύρι να ενσωματωθεί και να μαγειρευτεί. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη λευκή σοκολάτα και τους πιπερόσπορους. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.2. Για το σολομό: Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα κομμάτια σολομού για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σκουρύνουν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σερβίρουμε το σολομό με ρύζι, τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και μαγειρεμένα σπαράγγια ή μπρόκολα.