Σκορπιοί μπουρδέτο
Αυτή είναι παλιά συνταγή κερκυραίων ψαράδων: Το φαγητό σηκώνει κρασί κόκκινο μπρούσκο, παρόλο που είναι ψάρι, και πολλές βούτες με μαύρο ψωμί χωριάτικο. Τέλος η σάλτσα δίνει υπέροχη σπαγετάδα.
Υλικά
1-2 σκορπιοί λίγο μεγάλοι (για να μην έχουν πολλά κοκαλάκια)
2 κούπες κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα λάδι ελιάς
1 γεμάτη κουταλιά κόκκινο πιπέρι (κατά προτίμηση καυτερό)
χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
αλάτι
νερό
2 κούπες κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα λάδι ελιάς
1 γεμάτη κουταλιά κόκκινο πιπέρι (κατά προτίμηση καυτερό)
χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
αλάτι
νερό
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι και σιγοψήνουμε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.2. Μετά βάζουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα με προσοχή και αμέσως σκεπάζουμε με νερό που κοχλάζει. (Δεν θέλουν πολλή ώρα βράσιμο, περίπου μισή ώρα και μέχρι το ψάρι να μείνει με τη σάλτσα του).
3. Τότε του ρίχνουμε το λεμόνι και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να ανακατευτεί.
|