Σαρδέλες μαρινάτες
Νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές σαρδέλες σήμερα θα τις μαγειρέψουμε χωρίς φωτιά αναδεικνύοντας την πραγματική γεύση τους. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
Υλικά (6)
1 κιλό μικρές σαρδέλες
μισό ποτήρι λάδι
χυμό από 3-4 λεμόνια
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
ψωμί
μισό ποτήρι λάδι
χυμό από 3-4 λεμόνια
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
ψωμί
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις σαρδέλες και από τα κόκκαλα, τις ανοίγετε και τις πλένετε. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.Αραδιάστε τις σε μια πιατέλα με την πέτσα προς τον πυθμένα. Περιχύστε τις με τον χυμό των λεμονιών ώστε να τις σκεπάσει. Αφήστε τις σε δροσερό μέρος για 2 ώρες. Εάν τις βάλετε στο ψυγείο σκεπάστε τις με μεμβράνη.
Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, το σκόρδο την πιπερίτσα τριμμένη, το μαϊντανό, αλάτι και χτυπήστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήστε το μισή ώρα στην άκρη.
Στραγγίστε τις σαρδέλες και βάλτε τις σε μια-δύο πιατέλες ακτινωτά και περιχύστε τις με το μείγμα του λαδιού. Σκεπάστε τις πιατέλες για μισή ώρα και μετά τις σερβίρετε. Είναι πολύ πικάντικο ορντέβρ και σερβίρεται με ζεστό ψημένο ψωμί.