Σαλάτα σολομού νισουάζ με κάπαρη
Μία δροσερή σαλάτα για το καλοκαίρι με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα!
Υλικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες
350γρ πράσινα φασολάκια κομμένα
4 καλαμπόκια, κομμένα σε κομμάτια 1 ιντσών
4 φιλέτα σολομού σε θερμοκρασία δωματίου
3 μικρά αγγούρια
Ελιές
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες
350γρ πράσινα φασολάκια κομμένα
4 καλαμπόκια, κομμένα σε κομμάτια 1 ιντσών
4 φιλέτα σολομού σε θερμοκρασία δωματίου
3 μικρά αγγούρια
Ελιές
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με 7 κουταλιές λάδι και την κάπαρη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε τις πατάτες με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το μαχαίρι, περίπου 7 έως 9 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασόλια σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε μέχρι να είναι τρυφερά αλλά και τραγανά, 3 έως 4 λεπτά. Αφού τα στραγγίσουμε, βράζουμε και το καλαμπόκι.
Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε γυρνώντας τα μία φορά, μέχρι το δέρμα να είναι τραγανό, 5 έως 6 λεπτά.
Σερβίρουμε το σολομό με τις πατάτες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα αγγούρια, τις ελιές, τη σάλτσα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Απολαμβάνουμε τη σαλάτα νισουάζ με ένα δροσερό λευκό κρασί.