Ριζότο κατακόκκινο 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ριζότο κατακόκκινο
 
 

Υλικά (2)

1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
1 1/4 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ψίχα από καρύδια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αυτό απορροφηθεί προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από τον ζωμό, ανακατεύοντας και συνεχίζοντας να ρίχνουμε το ζωμό, μια διαδικασία που θα διαρκέσει περί τα 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τέλος γαρνίρουμε με τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες