Ψαρονέφρι με τζίντζερ και πορτοκάλι
Ζουμερό ψαρονέφρι με ιδιαίτερα αρώματα! Ανακαλύψτε τώρα τη συνταγή.
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι jasmine
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φλιτζάνια χοντροκομμένο καρύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/4 κιλά ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο αποφλοιωμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο (από 4 έως 6 σκελίδες)
2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας fish sauce
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λαιμ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φλιτζάνια χοντροκομμένο καρύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/4 κιλά ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο αποφλοιωμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο (από 4 έως 6 σκελίδες)
2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας fish sauce
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λαιμ
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 1 1/3 φλιτζάνια νερό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.Μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, περίπου 16 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι. Θερμαίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη fish sauce και το χυμό λαιμ.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μελώσει, περίπου 1 λεπτό. Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από το ρύζι.