Πουτίγκα μήλου με ψωμί
Η πουτίγκα με το ψωμί είναι μία εύκολη και νόστιμη λύση για γλυκό και με το μήλο γίνεται μοναδική!
Υλικά
6 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
6 φλιτζάνια ψωμί brioche κομμένο σε μικρά κυβάκια
2/3 φλιζανιού καφέ ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Παγωτό βανίλιας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
6 φλιτζάνια ψωμί brioche κομμένο σε μικρά κυβάκια
2/3 φλιζανιού καφέ ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Παγωτό βανίλιας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί.2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα, το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε το brioche και φροντίζουμε να καλυφθεί με υγρό μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε τη λευκή ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα. Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί.
4. Αναμιγνύουμε απαλά το μείγμα μήλων στο μείγμα ψωμιού και ψήνουμε αφού καλύψουμε με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, 30 έως 35 λεπτά ακόμη.