Υλικά
2 μεγάλες αραβικές πίτες
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 ματσάκι ρόκα
8 φέτες προσούτο
50 γρ. παρμεζάνα
1/2 κ. γ. ξερό βασιλικό
λάδι
αλάτι
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 ματσάκι ρόκα
8 φέτες προσούτο
50 γρ. παρμεζάνα
1/2 κ. γ. ξερό βασιλικό
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Ρυθμίζετε τον φούρνο στο γκριλ στους 240 °C. Βάζετε τις αραβικές πίτες σε ρηχό ταψί. Τρίβετε την μοτσαρέλα και την απλώνετε επάνω στις πίτες, πασπαλίζετε με βασιλικό, αλατίζετε ελαφρά και ραντίζετε με λίγες σταγόνες λάδι. Ψήνετε τις πίτες για 5-6 λεπτά.Στο μεταξύ ξεπλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα και την κόβετε σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Κόβετε και την παρμεζάνα σε λεπτές φλούδες.
Βγάζετε τις πίτες από τον φούρνο και απλώνετε σε κάθε πίτα 4 φέτες προσούτο, λίγη ρόκα και παρμεζάνα. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες λάδι ακόμα και σερβίρετε.
|