Υλικά (4)
700 γρ. φιλέτο σολομού
1 φλιτζάνι μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι ψημένο στο φούρνο και αλεσμένο στο μούλτι μπλέντερ (να γίνει σαν χοντρό αλεύρι)
1-2 κουταλιές της σούπας κόκκινες καυτερές πιπερίτσες σε σκόνη
? του φλιτζανιού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ (lime)
2 κουταλιές της σούπας κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γκάλανγκαλ (galangal) ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι ψημένο στο φούρνο και αλεσμένο στο μούλτι μπλέντερ (να γίνει σαν χοντρό αλεύρι)
1-2 κουταλιές της σούπας κόκκινες καυτερές πιπερίτσες σε σκόνη
? του φλιτζανιού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ (lime)
2 κουταλιές της σούπας κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γκάλανγκαλ (galangal) ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Αλείψτε ελαφρά τα κομμάτια του σολομού με λάδι και ψήστε τα στη σχάρα. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.2. Με ένα πιρούνι θρυμματίστε τα κομμάτια του ψαριού. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας εκτός από φρέσκο χυμό λάιμ. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί, και στο τέλος προσθέστε τον φρέσκο χυμό λάιμ για γεύση. Θα πρέπει να είναι αρκετά, όχι όμως υπερβολικά, ξινό.
3. Τοποθετήστε τη σαλάτα με ένα κουτάλι σε φύλλα μαρουλιού και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας και μακρόστενες λωρίδες από κόκκινες πιπεριές.