Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
1 κουταλιά καυτερή κόκκινη σος ή πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ. κρέμα χτυπητή
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. βασιλικό
300 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή αποψυγμένες
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά καυτερή κόκκινη σος ή πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ. κρέμα χτυπητή
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. βασιλικό
300 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή αποψυγμένες
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σοτάρουμε τις γαρίδες με το βούτυρο για 5 λεπτά μαζί με το σκόρδο, την καυτερή σος και το πιπέρι.
3. Βγάζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βασιλικό και την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
|