Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
250 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή αποψυγμένες
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά καυτερή κόκκινη σως ή πιπέρι καγιέν
1,5 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα χτυπητή
250 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή αποψυγμένες
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά καυτερή κόκκινη σως ή πιπέρι καγιέν
1,5 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα χτυπητή
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σοτάρουμε τις γαρίδες με το βούτυρο για 5 λεπτά μαζί με το σκόρδο, την καυτερή σως και το πιπέρι.
3. Βγάζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.