Υλικά (4)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι χοντροτριμμένο ή κοπανιστό μαύρο πιπέρι
4 φιλέ-μινιόν των 100 γρ. και πάχους 4 εκ.
1 κουταλάκι φυτικό λάδι
1/3 φλιτζ. ασκαλώνια (μικρά κρεμμυδάκια) ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
1/2 φλιτζ. άπαχος ζωμός χοιρινού
1/4 φλιτζ. πράσινοι πιπερόσποροι ή μουστάρδα Ντιζόν
1/4 κουταλάκι χοντροτριμμένο ή κοπανιστό μαύρο πιπέρι
4 φιλέ-μινιόν των 100 γρ. και πάχους 4 εκ.
1 κουταλάκι φυτικό λάδι
1/3 φλιτζ. ασκαλώνια (μικρά κρεμμυδάκια) ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
1/2 φλιτζ. άπαχος ζωμός χοιρινού
1/4 φλιτζ. πράσινοι πιπερόσποροι ή μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαρύ (μαντεμένιο) τηγάνι των 24 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φιλέτα, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν όσο θέλουμε. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.2. Προσθέτουμε τα ασκαλώνια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κονιάκ και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα περιχυμένα με τη σάλτσα.