Πετιμέζι 33 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πετιμέζι
Το πετιμέζι είναι φρέσκος μούστος που βράζει μέχρι να γίνει ένα βαθυκόκκινο σιρόπι. Είναι γλυκό αλλά στο βάθος έχει έναν υπόξινο τόνο που το κάνει ελαφρύ.
 
 

Υλικά

Κόκκινα σταφύλια

Εκτέλεση

Παίρνουμε σταφύλια κόκκινα και τα πιέζουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να μείνουν φλούδες και κουκούτσια επάνω και να πάρουμε το χυμό τους. Τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να δέσει. Το δοκιμάζουμε όπως τα γλυκά κουταλιού. Δηλ. βγάζουμε μια κουταλιά σε ένα πιατάκι, το κρυώνουμε γρήγορα και σέρνουμε επάνω τη μύτη του κουταλιού. Αν ανοίγει δρόμο, είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα τυχόν αφρούς. Όταν κρυώσει, το μαζεύουμε σε μπουκάλια και το φυλάμε σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αν είναι σωστά δεμένο, μπορεί να κρατήσει και χρόνια.

Αν θέλουμε κατά το βράσιμο, ρίχνουμε και λίγη αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε στο τέλος.

Σημ: Δεν δίνω δοσολογία. Κάνετε όσο θέλετε.
3 αστέρια από 33 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες