Υλικά
500 γραμμάρια πένες
300 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο από νερά
½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένη ρικότα
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί γκούντα
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
300 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο από νερά
½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένη ρικότα
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί γκούντα
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 ° C και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό 9 λεπτά περίπου. Θα μαγειρευτούν κι άλλο στο φούρνο για αυτό δε τις παραβράζουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το σπανάκι, το βασιλικό, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το 1 φλιτζάνι γκούντα, 3 κουταλιές παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το μίγμα στις πένες και ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα λαδωμένο πυρεξ. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.