Πένες viareggio
To Βιαρέτζο, που σημαίνει «δρόμος των βασιλέων», είναι μια πόλη της Βόρειας Τοσκάνης πάνω στην ακτή του Τυρρηνικού Πελάγους. Είναι γνωστό θέρετρο με πιο γνωστή εκδήλωσή του το περίφημο καρναβάλι του, που χρονολογείται από 1873.
Υλικά (4)
500 γρ. πένες
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κεφάλια τυρί μοτσαρέλα κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές κάπαρη
5 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κεφάλια τυρί μοτσαρέλα κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές κάπαρη
5 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, σε ένα πλατύ τηγάνι βράζουμε την ντο¬μάτα σκέτη, μόνο με το αλάτι της, μέ¬χρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της. Προ¬σθέτουμε τη μοτσαρέλα, την κάππαρη και τις αντσούγες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Ρίχνουμε και τις πένες και ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι δυο-τρεις φορές, μέχρι να ενωθεί καλά η σάλτσα με την πάστα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.