Πατατοσαλάτα με Μπέικον
Αυτή η πατατοσαλάτα του Always Hungry είναι πολύ νόστιμη και εύκολη στην εκτέλεση της. Μυστικό το λάδι τρούφας που δίνει ένα διαφορετικό άρωμα.
Υλικά
- 1 κιλό Γαλλικές πατάτες baby
- λίγο φρέσκο μπρόκολο
- 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης
- 200 γρ. μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 25 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 20 ml λάδι τρούφας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- λίγο φρέσκο μπρόκολο
- 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης
- 200 γρ. μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 25 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 20 ml λάδι τρούφας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.Τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το λάδι, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 220 °C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Κόβουμε το μπέικον και την πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να σωταριστεί σιγά σιγά και να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λίπος του και να στεγνώσει.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και τις ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για λιγότερο από ένα λεπτό. Μετά τις τοποθετούμε σε νερό με παγάκια για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις ανακατεύουμε ζεστές με το μπρόκολο και το μπαλσάμικο, χωρίς τα σκόρδα και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε προαιρετικά το λάδι τρούφας.
Από πάνω με προσοχή βάζουμε την πιπεριά και στο τέλος το μπέικον.
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry